ZGODOVINA PODJETJA

 

1950

Ustanovi se podjetje Elektro Strgar, ki se nahaja v Domžalah in na tem območju izvaja elektroinštalacije. Kasneje ga prevzame Andrej Počivavšek.
 

1970

Podjetje se preimenuje v Elektro Počivavšek, poslovanje podjetja pa se širi tudi na tuje trge. Najprej deluje na območju nekdanje Jugoslavije, kasneje tudi na tujih tržiščih Iraka, Libije, Sirije, Rusije in Finske.
 

1995

Podjetje se razširi na novo dejavnost elektrotehnične trgovine, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 119a v Domžalah. V njej se vrši maloprodaja in veleprodaja elektroinštalacijskega materiala, kar se izkaže za dobro dopolnilo k osnovni dejavnosti izvajanju elektroinštalacij.
 

2007

Elektro Počivavšek pridobi partnerstvo blagovne znamke Philips Lighting za prodajo na trgu na področju razsvetljave. Hkrati ustanovi lastno projektivo za razsvetljavo.
 

2011

Podjetje se preseli v novo zgradbo na novi lokaciji (Ljubljanska cesta 110a, Domžale). Preimenuje se v Skupino Počivavšek, ki združuje tri podjetja, ki pokrivajo različne dejavnosti skupine: 
 

  • Elektro Inženiring Počivavšek (izvedba elektroinštalacij).
  • Trgovina Počivavšek (maloprodaja in veleprodaja elektroinštalacijskega materiala).
  • Svetloba Počivavšek (salon svetil in projektivni biro za razsvetljavo stanovanjskih, poslovnih ter javnih prostorov, partnerstvo s Philips Lighting)

 

DRUŽBENA ODGOVORNOST


V življenju so poleg ustvarjanja dobrih poslovnih rezultatov pomembne tudi stvari, ki omogočajo razigrano, bolj kakovostno in lepše življenje. Skupina Počivavšek skrbi, da lahko zaposleni in prebivalci okolja, v katerem podjetje deluje, razvijejo svoje talente in prebivajo v zelenem okolju.Otvoritev

Zaposleni

Skupina Počivavšek temelji na ljudeh – naših zaposlenih, ki so duša celotnega podjetja. Zato skrbimo za njihovo usposobljenost in vsem omogočamo udeležbo na strokovnih seminarjih. Hkrati gradimo medsebojno zaupanje, spoštovanje in skupinski duh s srečanji zaposlenih na piknikih ali praznovanjih.

 

Okolje

Narava nam nudi osnovne dobrine, brez katerih ne bi mogli preživeti, zato v Skupini Počivavšek skrbimo, da ostane čista in lepa tudi za naše potomce. Pri našem poslovanju se trudimo zmanjšati vpliv na okolje, našim strankam pa nudimo široko paleto varčnih in okolju prijaznih prodajnih materialov.Otvoritev2

Lokalna skupnost

Ljudje, ki živijo z nami in okoli nas že vrsto let, nas vedno podpirajo, zato jim želimo dobro tudi povrniti. S sponzorstvi in donacijami podpiramo plesalce Plesne šole Miki; Košarkaški klub Helios Domžale; KD Godbo Domžale, okoliška prostovoljna gasilska društva in športne prireditve.